Rabu, 6 Mei 2009

IBU, DALAM TELINGA BUNYI SPRING


"Ibu! dalam telinga bunyi spring", jerit Danish (7 thn) sambil berlari keluar bilik air kat rumah neneknya baru-baru ini.....


"apa? kenapa bubuh spring dalam telinga? spring dari mana?", tanya ibunya cemas


"bukan. Adik mandi..pastu bunyi spring dalam telinga adik"....paham?", jawab danish


"bunyi spring?" tanya ibu lagi


Zafran yang berada dalam bilik air tiba-tiba mencelah,"telinga adik masuk air la Ibu."


"ooo...telinga adik ada bunyi macam bunyi spring bergetar"-ibu


"a'a'"-danish


"itu orang panggil bunyi berdengung......buat ibu terkejut saja....ingatkan ada spring termasuk dalam telinga tadi"-ibu, sambil melakukan kaedah traditional untuk mengeluarkan air yang tersangkut dalam telinga.


"abang yg cakap bunyi spring"


itulah anak.......selalu cemaskan kita dengan perkataan yg mereka cipta

18 ulasan:

  1. nie mesti terpengaruh dgn kolam Hot Spring depan rumah tu.

    BalasPadam
  2. Kuina--possible,possible

    BalasPadam
  3. Istilah budak-budak kadang-kadang mereka saja yang faham. Selalu buat suspens mak bapak.

    BalasPadam
  4. Ala...ke mana tumpahnya kuah kalo tak ke nasi...kecik-kecik dulu...mesti ayah dier pun macam tu...hahahahaha (tapi kan...betul ker peribahasa tu?)

    BalasPadam
  5. anak-anak lagi kreatif and pandai guna psycho..nak tarik perhatian la tu..

    BalasPadam
  6. Saya pun terbayang spring masuk dalam telinga.

    :)

    BalasPadam
  7. haha. Tapi kan. telatah2 dan bahasa mereka menyeronokkan apabila diulang siar kembali, seperti ini. :D

    BalasPadam
  8. "itu orang panggil bunyi berdengung......buat ibu terkejut saja....ingatkan ada spring termasuk dalam telinga tadi"-ibu, sambil melakukan kaedah traditional untuk mengeluarkan air yang tersangkut dalam telinga.


    cane nk kuarkan air dari telinga cara traditional?

    BalasPadam
  9. zaidi ali--betul la

    ainerza--yer la tu

    ikan emas--sungguh...kadang2 tenkena jugak

    BalasPadam
  10. aranam--siap lari sambil jerit2 lg...memangla la ingat ada masalah besar...rupanya air jer

    alang--itula..sebenarnya banyak...klu bleh rekodkan suma mesti best bila baca balik

    BalasPadam
  11. olin--teleng kepala, lepas tu tekan bahagian depan telinga yang ada cuping kecil tu....saya buat tak jadi..wife saya buat jadi

    BalasPadam
  12. saya biasa teleng kepala sambil lompat-lompat jer...nampak tak senonoh la sikit.

    ada cara lain?

    BalasPadam
  13. ika ngh imgne cmne spring leh msk lam tlnga..
    hehehehe..
    bijak..bijakk..
    =)

    BalasPadam
  14. Haha...lompatlah setinggi yang boleh......

    BalasPadam
  15. ika--saya dok fikir spring permainan mereka la...memang suka sangat diaorang bwa permainan ke bilik air

    sapiah hussien--sementara dok keding lg ni boleh lah saya lompat...tp memang dari kecik lagi saya buat macam tu...lepas kawin baru isteri bawak ajaran baru...tp xmenjadi kat saya

    BalasPadam
  16. comey jerk bunyi spring dlm telinga katanye!

    BalasPadam
  17. logik je kalau spring masuk dalam telinge.. macam spring ketemainan ke.. spring pen or mechanical pencil ke.. logik je.. emm.. tapi mmg agak merisaukan la.. kalau btul spring masuk telinge.. hahaha.. klaka la dorang ni.. lame tak jumpe..

    BalasPadam
  18. aiyooo terkejut jgk bace nie.. nsib bek x pengsan.. anak2 mmg cute klu bkata2.. tapi bila dh meningkat remaja.. huuhuhuh!! BKN SPRiNG lagi dah... heheh...

    ape2pun.. salam2 kenal2.. 1st time msuk blog nie.. blog cantek.. ehehhe nti singgah2 la blog aiman yee.. http://reality-inmylife.blogspot.com

    BalasPadam