Sabtu, 18 April 2009

KWANGJAQ SUNGGUH

kwangjaq=kurang ajar dalam loghat utara (kalau ada yang tak tahu)

Ketika membuat keputusan untuk meletakkan video ini, saya sama sekali tidak mempunyai apa-apa yang hendak diperjelaskan. Walaubagaimanapun saya tahu paparan video ini akan mengundang rasa marah dan geram yang amat sangat kepada perempuan yang beraksi kebinatangan di dalam vedio ini. Disamping itu, akan timbul juga rasa simpati yang amat sangat terhadap kanak-kanak suci yang menjadi mangsa.

Saya tidak dapat menjelaskan dengan tepat mengenai kejadian yang dirakamkan. Rakaman video ini diperolehi daripada isteri saya yang menerimanya dari seseorang yang dimajukan melalui email.

Kenyataan marah dan simpati yang ditinggalkan oleh pengunjung di dalam blog ini menunjukkan betapa kejadian yang dipaparkan terlalu asing dan mengejutkan.

Inilah yang dikatakan manusia yang telah dianugerahkan akal fikiran....kadang-kadang akal fikiran yang dimiliki telah menyebabkan menusia menjadi lebih kebinatangan daripada binatang......

Memang menggerunkan......MasyaAllah.

51 ulasan:

  1. babi
    kimak
    lancau
    sial
    nate beruk
    ade org wat camni kat budak?????????

    BalasPadam
  2. Kat mana nih ???

    Menyirap darah aku tengok klip ni.

    Aku sumpah mesti sembelih punyalah kalau dapat pompuan ni kat aku !!

    Celaka sungguh !!!

    BalasPadam
  3. dapat kat haku minah nih! siap ler!

    BalasPadam
  4. puki betul, mana dapat clip ni? tak guna betoi.

    BalasPadam
  5. astaghafirullahhalazim.....kejam,kejam,kejam!!!

    BalasPadam
  6. Astaghfirulahhalazim...

    bedebah punye pmpuan!! haish..gerammnye aku neng0k..

    BalasPadam
  7. Mengalir air mata sebagai seorang ibu...x terlintas di fikiran akan ader seorang mak yang DERHAKA pada anaknya seperti nih...mak mcm ni patut di CINCANG2 buat sambal bagi ANJING makan!!!

    BalasPadam
  8. Ya Allah..sakit jiwa ape perempuan ni..
    kesian nye budak tue...
    apelah salah die agaknye smpai kena mcm tue..

    BalasPadam
  9. siap bediri atas budak tu..mmg patut kena sula je..

    BalasPadam
  10. minah indon mane ni...
    ni la padahnye klu minah indon tak sedr diri!

    BalasPadam
  11. kenape lah jadi begini. apa salah budak itu....

    kalau marahkan parents..jangan lah bengini..mmg tak wajar sekali.

    BalasPadam
  12. aiseh.
    tak dapat nak tengok la.
    video ni sal apa ni?

    BalasPadam
  13. Salam,
    sy pengunjung yg lewat sampai ke landskap catatan ini.Menarik.

    Minah Indon ke?..anak sape ler yg jd mangsa tu..syor Jakie cHan ambil dia jd pelakon atau campak kat laut jer !!

    BalasPadam
  14. celaka punya manusia. seb baik aku tak nampak muka ngkau

    BalasPadam
  15. puhkimakkkkkkkk jahanam punye pompuan!! kalau aku dapat memang aku robek perut die. binatang betul!

    *sorry tuan blog..ak emosi*

    BalasPadam
  16. anak harammm!! sundal!!!..kalau aku jumpa ppuan ini..aku patah2 kan tulang badan dia..cilaka!!

    Maaf pada tuan blog kerana berbahasa begini.Boleh saya nak tahu,dari mana sdr.dapat sumber video ini..saya pun nak postkan dalam blog SAM (Suara Anak Marudu)

    BalasPadam
  17. isteri saya fwrdkan vedio ni kpd saya...katanya kwan beliau yng emialkan kpdnya...selainnya saya tak tahu....

    saya sangat terkejut.....saya ingin berpesan agar semua jangan tunjukkan vedio ini kpd kanak2...ia akan memberi kesan psikologi yang sangat mendalam.

    kita lihat..kita pelajari...kita ambil iktibar.

    BalasPadam
  18. Kalau jumpa dia ni kita rebus je. cakap banyak tak guna!

    BalasPadam
  19. aisyh..
    manusia ke menatang..??
    menatang pown xkan wat gitu kowt..??
    susa endon2 xsedar diri nie..!!

    BalasPadam
  20. kurang ajar teramat-amat!!! kalau aku dapat aku siat-siat kulit perempuan tu!!! tapi...org yg ambil gmbr ni lagi kurang ajar langsung x tlg budak tu....! aku tengok binatang mcm buaya pun tak sampai hati nak makan anak haiwan lain yang lagi kecik....nikan pula manusia.....

    BalasPadam
  21. Semoga perempuan itu akan dapat pengajaran yang setimpal

    BalasPadam
  22. yet we said binatang inhuman. Actually mankind worst than beast

    BalasPadam
  23. binatang tu patut disula dikhalayak ramai...

    BalasPadam
  24. Ya Allah, kalau andai ada anak2 kita berkelakuan begini kepada kita, renung2kanlah diri kita juga.
    Namun dalam video ini ternyata bagai ada satu dendam yg berkesumat dalam hati penjaga atau ibu anak itu.
    semoga Allah melindungi anak itu dan kita semua.
    (sedih sgt tgk kekejaman ni)

    BalasPadam
  25. seriously serious xpcaya ada jugak manusia yg xde hati mcm ni!!!!!! sian tgk bdak2 tu.. msti trauma sampai beso.. then its end up dgn revenge.. huishhhh...

    BalasPadam
  26. wei..b*bi ni namenye. bab* sungguh ni. ba*i *abi...

    BalasPadam
  27. adui...

    sahabat2 ku, marah2 jgk. jgn sampai terkeluar yg tak senonoh..

    BalasPadam
  28. rambut pendek,
    jeans pendek,
    suap budak makan,
    sah!
    orang gaji dari seberang..
    em..
    tak terkata apa lepas tgk vid neh.
    perasaan bercampur-baur..
    ...n they say ppl like us are dangerous.
    well,better check you maids first.
    pasang cctv kat ruma.
    monitor semua aktiviti.

    BalasPadam
  29. jahat btol la dia tuh...
    try klu jumpa... kita reramai buat dia mcm dia buat kat budak tu jugak...

    BalasPadam
  30. Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

    BalasPadam
  31. astaghfirullahal'azim...ape la nk jd ngn dunia skrg ni...blehnye dipijak2 bdk kcik tu..bgetar urat saraf sy tgk video ni..dye igt ni wrestling ke r??!!!

    BalasPadam
  32. waaaaa.... rasa nak nangis tgok budak tu kene sepak terajang sampai macam tu.. bodoh tul pompuan tu.. otak letak kat kaki ke apa dia tu??

    BalasPadam
  33. sedihnye tgk video ni..x sangka ade pompuan sekejam tu dlm dunia ni..

    BalasPadam
  34. huhuhu..sungguh kejam wanita itu..apakah sudah hilang sifat2 kemanusiaan dan kasih syg dlm dirinya??adus..harap2 la wanita spesis ini akan lenyap dr muka bumi tak lame lg..

    BalasPadam
  35. Ya Allah, x snggp rasanya nak tgk smpi abis..ditendang2nye bdk tu, pastu smpi pijak..x sngka manusia de sekejam tu..tu maid die ke?

    BalasPadam
  36. lepas tengok video saye berpendapat

    perempuan itu = pembantu rumah.(setuju dengan mikkirancak).pembantu rumah yang buruk perangai.lepaskan geram kat budak tu.
    saye tak percaya perempuan itu ibunya.

    record video = cctv. video dalam video tu tak bergoyang2. goyang sebab double record. buruk perangai sungguh kalau orang record tapi tak tolong budak tu.

    perempuan tu sangat tak bertamadun dan tak layak menjadi ibu (in future). seriously stupid!

    BalasPadam
  37. Ya Allah Ya Tuhanku....knpe dia wat cmtu...fuh rasa sedihnya...dia pijak bdk kecik....masyaAllah....nauzubillahimin zalik....Ya Allah Ya Tuhanku...jauhkan diriku dari perbuatan2 sebegini.....nk tanye skit...perbuatan ni kt mne ye....bukan kt malaysiakn...?

    BalasPadam
  38. arghhh damn!!!
    kwang ajaqqqqqqq!!!!
    opss emo skali..terkuar dialect.hehe

    BalasPadam
  39. Firasat seorang ayah mengatakan wanita dalam video itu bukan ibu kepada anak yang dianiaya. Ianya lebih menampakkan akan seorang wanita yang berkerja sebagai pembantu rumah kepada seseorang (cara berpakaian). Ada baiknya jika video ini dihantar dan dibuat laporan polis agar pihak polis berjaya mengesan lokasi sebenar dan individu yang terlibat melalui teknik khusus FORENSIK DIGITAL.

    BalasPadam
  40. Saya dah tgk video beberapa minggu lepas diforwardkan oleh kawan saya. Menurut emel kawan saya perempuan itu ialah pembantu rumah indonesia. Majikannya telah memasang cctv dirumah...selebihnya saya tak tahu..

    BalasPadam
  41. sir .. sangat dahsyat.. bkn kanak-kanak sahaja tak boleh tengok, saye pun mengalami kesan psikologi yang dahsyat setelah menontonnya

    BalasPadam
  42. wann..emosi sungguh..huhu..
    yelah,sape x emosi tgok video nih..
    saya pon bpendapat pompuan tersebut bkn ibu kpd kanak-kanak tersebut..
    kalau btol la kata diana abd rahman,
    kalau sy jd mak bdak tuh..aishh!!
    geram sguhh!!

    BalasPadam
  43. salam 'alaik...
    sbnrnya...
    kita pun x pasti sgt mengenai perkara yang sebenarnya....
    mungkin perempuan itu ditekan oleh majikan...
    sehingga dia memberontak dan melepaskan geram pada budak tersebut....

    sememangnya, tindakan perempuan tersebut sangat tidak wajar.....

    tp,
    kita tidak sepatutnya membenci diri wanita tersebut...
    tetapi perangai atau sifatnya...
    bencilah pada perangainya bukan pada empunya diri...


    mungkin diri kita nie lagi teruk...
    renungilah diri kita...

    sedangkan sembahyang tiada kekhusyukan...?
    puasa dikerja byk kekurangan...?
    keluarkan zakat kerana terpaksa...?
    tunai haji utk pangkat dan nama...?

    sekadar suatu perkongsian...
    aku nie pun byk gak kekurangan...
    harap-harap kita semua dipermudahkan urusan...

    BalasPadam
  44. suke membaca blog saudara. kemas dan menarik. setiap ari tak pernah miss. tak lengkap kalau tak membaca. banyak isu semasa dipaparkan setiap hari. boleh berkenalan. sudah berpunya.

    BalasPadam
  45. astagfirullahalazim...
    speechless!
    klu org terpijak kaki kita sket pun kita da rasa sakit inikan pulak dipijak & dihenyak2!eeee... memang hanj la pompuan tu!harus weols tunjuk my maid tis clip!tgk ape reaksi dia!awas..

    BalasPadam
  46. salam ziarah>>
    keciannya nengok budak tu..
    sakit hati nengok budak tak berdosa tu di sakiti.
    kalo la ochie ada kat situ..
    eiii.. gerammmmmmmmmmmmmmmm..
    erm.. nak jer amik budak tu pegi sama ochie..
    ciannyer.. sob sob sob..

    BalasPadam
  47. adoiii...
    menangis hati sy tgk bdk ni kena pijak2..
    ape la dose bdk kecik tu..
    mintak dijauhkan la jadi kt anak2 sy.. AMIN

    BalasPadam
  48. Astaghfirullahalazim..buat pengajaran semua..
    ader anak nanti jangan lah suruh orang jager...kiter jager sendiri..darah daging kiter..x sanggup ana nak tengok video ni...de juger manusia macam tu yer...

    BalasPadam